Thema

Voeding

Eten en drinken doen we allemaal, iedere dag. Het is simpelweg nodig om in leven te blijven. Jouw lichaam heeft vocht, energie en bouwstoffen nodig om zo goed mogelijk te werken en niet ziek te worden. Eten is ook leuk en lekker. Bij een verjaardag eet je taart. Bij Kerst past een uitgebreid diner. Bij het Suikerfeest horen allerlei lekkernijen.

Alles wat je eet is afkomstig van een plant of van een dier. Bij fruit, noten, groenten, melk en eieren heb je misschien wel een idee waar het vandaan komt. Maar ook de ingrediƫnten uit producten zoals brood, kaas, chocola, snacks of snoep komen allemaal van een plant of dier.

Al dat eten moet gemaakt worden, verbouwd of gehouden. Ook moet het nog naar de winkel worden gebracht en worden bewaard. Dat heeft allemaal invloed op de natuur en het klimaat.

Omdat er tegenwoordig zoveel mensen leven op de aarde brengt het produceren (maken) en consumeren (eten) van voeding grote uitdagingen met zich mee. De natuur wordt er zwaar door belast.

Dit thema van Perfect Earth EDU gaat over duurzaam eten. Duurzaam betekent dat voeding gemaakt is op een manier waarbij de natuur, dieren en het milieu zo min mogelijk beschadigd worden.

Als we allemaal een beetje bijdragen kunnen we de wereld echt helpen! En niet alleen de wereld om je heen, maar ook je eigen lichaam help je zo om gezond te blijven.

Inhoud

Hoofdstukken

1
Duurzame voeding
2
Plantaardige voeding
3
Dierlijke voeding
4
Bewerkte voeding
5
Consumeren
6
Voeding in de toekomst
7
Werkstuk Voeding